(06) 1812 7742 info@MediationWerkt.nl

Gelukkig in je relatie:  

Zo doe je dat!

Zelfkennis – Patronen – Valkuilen – Ruzie – Verwachting

Een project over liefdesrelaties voor studenten en young professionals

Achtergrond

 

Een veelgehoorde opmerking van mensen die tijdens of na een scheiding in een therapie- of mediation traject zitten is deze: “had ik dat maar eerder geweten.” Ze bedoelen dan een combinatie van zelfkennis, relatiedynamieken, maar ook financiële en/of juridische consequenties van een breuk. In onze praktijken horen we deze opmerking zó vaak, dat we besloten hebben om dàt wat 40-ers eerder hadden willen weten aan te bieden aan mensen die juist aan het begin staan van een langdurige vaste relatie. Zodat niet iedereen dezelfde fouten hoeft te maken en in dezelfde valkuilen gaat stappen. Zodat jouw relatie een betere kans van slagen heeft. Van ik en jij naar wij: een project over de liefde!

 

 

Geef je relatie een grotere kans op succes

 

Familietherapeut Chantal Kortenhorst en echtscheidingsmediator Way Ying Lee hebben hun ervaring gebundeld in het project ‘Van ik en jij naar wij’. Zij vertellen ieder vanuit hun eigen vakgebied over de belangrijkste elementen die een relatie bepalen en hoe deze te herkennen en te beïnvloeden zijn. In de praktijk blijkt namelijk dat liefde alleen is niet genoeg is, maar je kunt de liefde met de kennis over jezelf en de ander een handje helpen. Wat zijn de valkuilen in relaties? Hoe kun je die voorkomen? Hoe zorg je ervoor dat jullie op één lijn zitten en elkaar ècht begrijpen. Onmisbare kennis voor elke relatie.

 

 

Voor wie?

 

Dit project is speciaal bedoeld voor mensen tussen de pakweg 25 en 35 jaar die aan het begin staan van hun vaste relatie of jonge stellen die die keuze (net) gemaakt hebben en misschien al kinderen hebben. Wat zouden zij ‘moeten’ weten over zichzelf en elkaar zodat hun relatie een grotere kans van slagen heeft? Wat hadden mensen wiens relatie stukgelopen is liever eerder al willen weten in plaats van achteraf? Hoe ga jij om met de uitdagingen van een vaste relatie?

Lezing 

Familietherapeut Chantal Kortenhorst en echtscheidingsmediator Way Ying Lee hebben hun ervaring gebundeld in het project ‘Van ik en jij naar wij’. De lezing is een voorproefje van hun workshop. Zij vertellen ieder vanuit hun eigen vakgebied over de belangrijkste elementen die een relatie bepalen en hoe deze te herkennen en te beïnvloeden zijn.

DATUM LEZING: dinsdag 17 oktober 2017

TIJD: 20.00 – 21.30 uur

KOSTEN: € 10,- per persoon

AANMELDINGEN tot uiterlijk vrijdag 13 oktober via e-mail: info@mediationwerkt.nl

 

Workshop

In de workshop gaan deelnemers aan de slag. Ze vergroten hiermee hun zelfkennis, leren valkuilen herkennen van zichzelf en hun partners. En het managen van verwachtingen. Bovendien leren ze hoe goede communicatie de basis is van een gezonde relatie die bestand is tegen een stootje.

Doe je mee? Na afloop weet je:

  • wat belangrijk is om over jezelf te weten
  • wat belangrijk is om over je partner te weten
  • wat essentiële communicatie vaardigheden zijn
  • hoe je valkuilen van verwachting kunt voorkomen
  • wat juridische gevolgen zijn van verschillende relatievormen
  • wat te doen bij problemen zodat je erger kunt voorkomen

 

We raden stellen aan om samen te komen!

Deze workshop gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen.

DATUM WORKSHOP: zondag 12 november 2017

TIJD: 10.00 – 16.00 uur (inclusief eenvoudige lunch)

SPECIALE PRIJS voor deze PILOT-workshop :
€ 50,- per persoon

AANMELDINGEN: via e-mail: info@mediationwerkt.nl  (uiterste aanmeldingsdatum is: 8 november 2017)

 

Deze workshop is een pilot-workshop.
Wees er als eerste bij!
Chantal Kortenhorst

Chantal Kortenhorst

Familietherapeut

Chantal (1971) is oorspronkelijk opgeleid als ontwerper visuele communicatie op de kunstacademie AKI in Nederland. Als ontwerper zocht ze in het contact met de opdrachtgever steeds naar hetgeen hem of haar bewoog. Waar ging het specifiek over, welk verhaal kon er verteld worden. Dat verhaal vertaalde Chantal dan in een ontwerp voor bijvoorbeeld een boek, een tentoonstelling, of in een corporate communicatie strategie.

Gaandeweg ontwikkelt ze steeds meer belangstelling voor het verhaal van de mensen zelf. Wat maakt dat de één fluitend door het leven loopt terwijl een ander ervaart dat alles tegen zit? Waardoor loopt iemand vast, strandt de relatie, of blijft een verslaving opduiken? Wat is het geheim van geluk? En is het maakbaar?

Uiteindelijk heeft ze zich bij de Academie voor Psychodynamica geschoold als therapeut en inmiddels werkt ze met veel bezieling vanuit haar praktijk S P A R K in Bussum. Behalve therapeut is ze nog een heleboel andere dingen, waaronder echtgenote en moeder van drie pubers. Naast haar vakkennis neemt ze haar levenservaring mee in het contact met de mensen die ze begeleidt.

S P A R K  is gerechtigd om het keurmerk ‘psychodynamisch therapeut’ te voeren. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij de Beroepsvereniging VBAG: Vereniging ter bevordering van alternatieve geneeswijzen. Tevens is er aansluiting bij de SCAG, een door het ministerie van VWS erkende geschillencommissie.

Way Ying Lee

Way Ying Lee

Familie mediator

Mr. Way Ying Lee is juriste, MfN-registermediator en geaccrediteerd Family-Mediator. Zij is opgeleid en werkzaam geweest als juriste en later ook als (interim-) manager, waarbij zij veel ervaring heeft opgedaan in de juridische en ‘traditionele’ wijze van conflictsbemiddeling, met name op het gebied van erfrecht, verkeersrecht, bouwrecht, arbeidsrecht en contractenrecht.

Inmiddels is zij actief als Mediator en een warm pleitbezorger van Mediation, aangezien zij van mening is dat het altijd te verkiezen is dat partijen baas blijven over hun geschil en m.n. van de wijze waarop zij hun conflict willen beslechten. Met elkaar in gesprek blijven levert partijen veel meer op dan tegenover elkaar in de rechtszaal staan.

Het grootste deeI van haar werk bestaat uit echtscheidingsmediations. Dit doet zij onder de vlag van Resolve Echtscheidingsbemiddeling en hiermee helpt zij stellen met het op een respectvolle wijze beëindigen van hun relatie waarbij een goede basis wordt gelegd voor een eigen toekomst.

Naast haar werk als Mediator is Way Ying echtgenote en moeder van 2 dochters van 18 en 13 jaar en een zoon van 16 jaar. In haar vrije tijd is Way Ying actief als vrijwillige buurtbemiddelaar in Almere en SchuldHulpMaatje in Hilversum & de gemeente Gooise Meren.