(06) 1812 7742 info@MediationWerkt.nl

klein foto wy

Hoe begin je een blog? Eerst besluit je een blog te gaan schrijven. Dan ga je nadenken over de inhoud ervan. Natuurlijk komen dan de technische kanten van een blog om de hoek kijken; Waar komt de blog op? Op Facebook of een website? En hoe doe je dat? Hoe moet de blog eruit zien? Stel je hebt dat voor elkaar, dan begint het eigenlijke werk: het schrijven van artikelen. Waar wil ik over schrijven en waarover zou jij willen lezen?

Alle begin is moeilijk

En op dat punt zit ik nu dus. Een website gemaakt. Helemaal zelf  ben enorm trots! En dat was geen gemakkelijke taak, zeker niet voor een jurist, die zich normaliter meer bezig hield met boeken en papierwerk en voor elke rare afkorting de betekenis op moest zoeken (URL =Uniform Resource Locator (hûh?) dat is het adres van een bestand op internet, wist jij dat?) .De blog-pagina viel helemaal niet mee, want ik had gekozen voor een website via WordPress met Divi (voor wie dat wat zegt, ahum), maar ik zal je de beschrijving van dat proces besparen. Ik staar nu dus naar mijn scherm en vraag me af: “hoe begin je een blog?”

Over mij

Ik moet me natuurlijk voorstellen!

Wat zal jij, als lezer, van me willen weten? Vind jij het interessant te weten dat ik eerst jurist was, maar vaak niet zo tevreden over het afloop van bepaalde zaken? Wil je weten dat het me stoorde dat cliënten soms juridisch alles kregen wat zij vroegen, maar nog steeds boos waren. Dat ik dan het gevoel had, dat een kwestie nog steeds niet opgelost was? En dat dat me uiteindelijk richting mijn huidige beroep heeft geleid?

Persoonlijker

Of zou je meer persoonlijke dingen willen weten? Dat ik een Chinees-Nederlandse achtergrond heb bijvoorbeeld. Waar ik ben opgegroeid? In Gelderland. Dat ik een fijn gezin heb, met 3 tieners (alle drie in de puberteit, zucht) en een man die net als ik ondernemer is. Is het interessant voor iemand, dat wij ex-expats zijn en jaren in Azië hebben gewoond toen onze kinderen nog klein waren. In feite heeft dit eraan bijgedragen, dat ik de stap gezet heb, om aan een tweede carrière te beginnen. Eenmaal terug in Nederland stond ik namelijk voor de keuze om de oude professionele draad weer op te pakken, of om me in een nieuw avontuur te storten. Het zal duidelijk zijn, dat het dat laatste is geworden. Ik ben namelijk Mediator geworden en daar zal deze blog over gaan: Mediation en alles wat daar mee te maken heeft. Mijn ervaringen en gedachten, kortom over:

                                                                                Mediation & Meer!

 

Terug naar Blog